Alexander Tengryd blir nu en del av Trelleborgs FF:s tränarstab efter sejouren i HIF.

Alexander Tengryd blir nu en del av Trelleborgs FF:s tränarstab efter sejouren i HIF. Foto: Pressbild

Flera förändringar på ledarsidan i HIF

Alexander Tengryd lämnar klubben

HELSINGBORG. Det rör på sig i HIF-leden. Inte minst på ledarsidan i A-truppen. Nyligen kom beskedet att tidigare assisterande tränaren Alexander Tengryd väljer att gå vidare mot nya utmaningar, som sedan visade sig vara samma roll fast i Trelleborgs FF som han jobbat med tidigare.

Ny assisterande till huvudtränare Olof Mellberg blir nu Thomas Gabrielsson. Han var senast huvudtränare i Västerås SK som han ledde till serieseger i Division 1 och sedermera en tiondeplats i Superettan under den gånga säsongen.

Det blev totalt fem år i Västerås SK men nu fortsätter han sin tränarkarriär i HIF.

– Det kändes rätt redan från första gången jag talade med Olof. När han pratade om sin fotbollsfilosofi stämde det väl överens med mitt sätt att se på fotboll. Jag tackar för förtroendet och ser framemot att få sätta igång med arbetet, säger 38-åringen i ett pressmeddelande.

HIF har också signat Rickard Engström. Han kommer att ingå i A-lagets tränarstab i rollen som assisterande tränare med inriktning fotbollsfys.

Hans senaste uppdrag var i Östers IF där han först var assisterande tränare för U17-laget innan han för två år sedan blev en del av A-lagets ledarstab som fystränare.

Såväl Gabrielsson som Engström har skrivit kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021.

Publicerad 28 November 2019 10:24