Så här såg det ut i december ifjol i city.

Så här såg det ut i december ifjol i city. Foto: Adobe Stock

Björnbusar, pulkabackar och liveband – så blir julskyltningen i city

Traditionella events och nyheter under söndagen

HELSINGBORG.

Besökarna på årets julskyltning kan glida ner för en pulkabacke, lyssna till en vandrande jazztrio, avnjuta julmarknad och kramas med Vallåsens Björnbuse.

Julskyltningen arrangeras enligt traditionen på förste advent, alltså söndagen den 1 december.

En nyhet i programmet jämfört med tidigare är Jul- och Luciashowen där hela luciaensemblen kompas av liveband. Mega Musik ska stå för Luciafirandet som tar ett nytt grepp på hela firandet och det blir lite mer av ett shownummer av det hela.

Och det vankas flera aktiviteter för barnfamiljer.

– Vi gjorde en pulkabacke på Billeplatsen för något år sedan och trots att den var liten så blev den otroligt populär. Vi fortsätter med denna tradition och kallar i år kallar vi det Lek i snö. Vi lägger till en scen med underhållning och precis som ifjol så får vi besök av Vallåsens Björnbuse som gärna kramas med barnen, säger Jonas Wilson Stoltz, projektledare för Jul i City, i en pressrelease.

Andra inslag i programmet är bland annat julmarknad runt Maria Torg och Stortorget, körer och en levande julkrubba.

Julskyltningen inleds kl 13.00. Då ska Helsingborg Drumcorps marschera genom city med trummor, bleckblåsinstrument och drill. Citybutikerna öppnar klockan 12 och strax därefter är julmarknaden också öppen.

En mobil jazztrio ska röra sig runt i city under dagen och få varenda jullåt att svänga lite extra.

– Efter julskyltningssöndagen väntas några veckor med julfirande i city, där juliga lördagar fyllda med en massa aktiviteter leder oss fram till julafton. Den 7 december blir det ”Christmas Carols” med Pearls of the sound och Rydebäcks gospelkör på terrasstrapporna och lördagen därpå blir det julig familjelördag med massor av skoj för barnen, berättar Malin Thörnwall som är cityutvecklare på Helsingborg City.

Programmet

Hela programmet finns på www.julicity.se

Publicerad 30 November 2019 00:00