Så här ska det kommande huset se ut, enligt visionsskissen.

Så här ska det kommande huset se ut, enligt visionsskissen. Foto: Castellum

Ny kontorsfastighet för 225 miljoner byggs i Oceanhamnen

Får namnet Green Haus

HELSINGBORG.

Nu ska en ny kontorsbyggnad för 225 miljoner börja byggas i Oceanhamnen. Arbetet ska certifieras enligt en ny internationell byggstandard.

Med en sammanhängande byggnadsvolym i sex våningar mot sundet och åtta våningar mot hamnbassängen ska den nya byggnaden inrymma ytor på cirka 8 400 kvadrat på höjden och 1 600 kvadratmeter på källarplan. Utsikten över sundet lär bli svår att missa.

Arbetet med huset börjar nu i december.

Beställaren Castellum vill certifiera byggnaden enligt the WELL Building Standard, som beskrivs som en ny internationell byggstandard som handlar om att ta ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.

Här ska man utgå från sju punkter som påverkar hälsan: luft, vatten, ljus, ljud, kost, motion och välbefinnande. Fastigheten kommer också att miljöcertifieras med ambitionen att nå Miljöbyggnad Guld, Sveriges högsta miljöklass för byggnader, enligt Veidekke som ska utfära det fysiska byggarbetet.

– Det är väldigt inspirerande att vara med och bidra i det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid, säger Stefan Wegner, arbetschef på Veidekke Bygg Syd Helsingborg, i en pressrelease.

Publicerad 01 December 2019 00:00