Kraft, Florander, Svensson och Thynell Foto: Bildbyrån

Kraft, Florander, Svensson och Thynell Foto: Bildbyrån

OV:

s fyra nyförvärv – Här är de!

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. Inför sin comeback har OV Helsingborg gjort flera nyförvärv. Här är de:

David Svensson, högernia, RP Linköping:

Gjorde förra säsongen 130 mål för sitt RP Linköping och slutade med det nia i den allsvenska skytteligan. Jagades av flera klubbar i Handbollsligan och Allsvenskan.

- David är ung och en ambitiös skytt som kommer att passa väl i ni vårt lag. 24-åringen har haft Ulf Sivertssons adept Patrik Olsson som tränar i RP, som spelar ett likande spel som OV, vilket förhoppningsvis förenklar ingången i laget, har sportchef Filip Karlsson sagt.

Foto: BILDBYRÅN/ANDERS BJURÖ

Niklas Kraft, målvakt, HK Malmö:

Trots att målvakten bara är 24 år har han redan hunnit med spel i IFK Ystad, Sävehof och HK Malmö. Niklas togs dessutom ut till det första ligalandslaget i våras.

- Niklas passar utmärkt i vårt lagbygge. Han är ung, välskolad, träningsvillig och redan en etablerad elitmålvakt. Med Niklas i truppen förstärks våra möjligheter att etablera oss i Handbollsligan, har sportchef Filip Karlsson sagt.

Andreas Thynell, vänsternia,

Runar Sandefjord:

Andreas Thynell lämnade OV Helsingborg 2010. Sedan dess har han hunnit med fyra säsonger i Ystads IF och tre i norska Runar Sandefjord.

- Han har goda ledaregenskaper och skapar både lugn och glädje i gruppen. Utöver detta är Andreas en kompentent handbollsspelare som med sin storlek och sitt skott kommer oroa många försvar i ligan. Under sina år i Norge har Andras utvecklat sitt försvarsspel och lagt till ytterligare en dimension i sitt spel, har sportchef Filip Karlsson sagt.

David Florander, högernia, Ricoh:

Högernian från Ricoh hann med att göra över 100 spelmål för klubben innan han i vårs blev klar för OV. Har dessutom gjort 50-talet U21- och J-landskamper.

– Med ett flertal säsonger i Sävehof och Ricoh är David ett välkänt namn i Handbollsligan. Med ett UEM-silver har David även viss internationell erfarenhet. David är en tvåvägsspelare som kommer tillföra spets i såväl anfallsspel som försvarsspel, har sportchef Filip Karlsson sagt.

Publicerad 04 September 2017 15:00