Tränare Per-Ola Ljung ser en stor utvecklingspotential i Charlie Weberg. Den unga mittbacken har nu förlängt med HIF till och med säsongen 2021.

Tränare Per-Ola Ljung ser en stor utvecklingspotential i Charlie Weberg. Den unga mittbacken har nu förlängt med HIF till och med säsongen 2021. Arkivfoto: Andreas Holm

HIF och Charlie Weberg överens om nytt kontrakt

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. HIF har förlängt kontraktet med det unga mittbackslöftet Charlie Weberg. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021.

– Det var ett enkelt val för mig att stanna i HIF. Jag trivs med allt i klubben, som jag känner är på uppgång, och jag vill vara en del av den resan. Med lagkamraterna och förtroendet jag fått från tränarna känner jag att detta är helt rätt för min utveckling, säger Charlie Weberg i ett pressmeddelande.

HIF:s tränare Per-Ola Ljung ser en stor utvecklingspotential i mittbacken.

– Vi är naturligtvis glada över att samarbetet med Charlie fortsätter. Vi ska tillsammans göra allt vi kan för att han ska nå sin fulla potential och fortsätta utvecklas i positiv riktning, säger han i samma pressmeddelande.

Den vänsterfotade 19-åringen har varit i klubben sen 2012, fick sitt första A-lagskontrakt 2017 och tog inte minst stora steg förra säsongen då han efter att landslagskaptenen Andreas Granqvist vänt hemåt bildade mittlås ihop med honom under hösten. Han står noterad för 60 A-lagsmatcher för klubben.

Publicerad 12 February 2019 14:03