HIF-tränaren Per-Ola Ljung kan peka ut riktningen för Max Svensson i ytterligare tre år.

HIF-tränaren Per-Ola Ljung kan peka ut riktningen för Max Svensson i ytterligare tre år. Arkivfoto: Andreas Holm

HIF förlänger med målglad mittfältstalang

HELSINGBORG.

HIF knyter upp sina ungdomar. Först förlängde HIF och mittbackstalangen Charlie Weberg kontraktet, nu har klubben och den skott- och målglada yttermittfältaren Max Svensson gjort detsamma.

Av
Mikael Öhrn

Den 20-åriga yttermittfältaren kom till HIF redan som 12-åring, skrev på sitt första A-lagskontrakt 2017 och har sedan dess hunnit spela 85 A-lagsmatcher för klubben. När HIF i höstas tog sig upp i Allsvenskan igen gjorde de det bland annat med hjälp av Max Svensson nio fullträffar.

– Jag är väldigt glad att kontraktet är förlängt och att jag får fortsätta utvecklas i en miljö som jag trivs i. HIF betyder mycket för mig och att teckna ett nytt avtal med klubben jag varit i sedan jag var tolv år gammal känns naturligtvis väldigt kul. Det känns som en trygghet att fortsätta arbeta med spelare och tränare som jag känner väl, säger Max Svensson i ett pressmeddelande.

Huvudtränare Per-Ola Ljung berömmer Max Svensson.

– Max har med både tålmodighet och professionell inställning jobbat sig igenom alla steg i HIF och nu fortsätter resan på högsta nivån. Vi är mycket glada för att vi får fortsätta arbeta med Max och hjälpa honom i hans utveckling. Han är säkert, precis som vi, spänd på att tillsammans med oss anta de nya utmaningarna som ligger framför oss, säger han i samma pressmeddelande.

Precis som i Charlie Webergs fall sträcker Max Svenssons nya avtal sig över säsongen 2021.

Publicerad 14 February 2019 15:05